DÜĞÜN PİLAVI
MALZEME LİSTESİ
1\2 KİLO PİLAVLIK BULGUR
2 BUT 1 GÖĞÜS
7 DİŞ SARIMSAK
125 GR.TEREYAĞ
TAVUK SUYU
HAZIRLANIŞI . TAVUKLARI HAŞLIYORUZ ÇIKAN SUYUNU OCAĞA KOYUP KAYNATIYORUZ,HAZIRLADIĞIMIZ BULGURLARI KAYNAMIŞ TAVUK SUYUN İÇİNE ATIYORUZ 15DAKİKA PİLAV SUYU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ,DAHA SONRA AYRI BİR TENCEREDE TEREYAĞINI KIZDIRIP SARIMSAKLARI AYIKLAYIP EZDİKTEN SONRA YAĞIN İÇİNE KOYUP 1 DAKİKA PİŞİRİYORUZ,BİR KENARDA TAVUKLARI AYIKLAYIP PİŞMİŞ OLAN PİLAVIN İÇİNE KOYUYORUZ,PEŞİNE HAZIRLADIĞIMIZ TEREYAĞ SOSUMUZUDA KOYUP KARIŞTIRIYORUZ ALTINI KAPATIP PİLAVI DİNLENDİRİYORUZ.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder