29 Ocak 2013 Salı


 
DÜĞÜN PİLAVI 

MALZEME LİSTESİ

1\2 KİLO PİLAVLIK BULGUR

2 BUT 1 GÖĞÜS

7 DİŞ SARIMSAK
 
125 GR.TEREYAĞ

TAVUK SUYU
                                                                           

      HAZIRLANIŞI . TAVUKLARI HAŞLIYORUZ ÇIKAN SUYUNU  OCAĞA KOYUP KAYNATIYORUZ,HAZIRLADIĞIMIZ BULGURLARI  KAYNAMIŞ TAVUK SUYUN İÇİNE ATIYORUZ 15DAKİKA PİLAV SUYU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ,DAHA SONRA  AYRI BİR TENCEREDE TEREYAĞINI KIZDIRIP SARIMSAKLARI AYIKLAYIP EZDİKTEN SONRA YAĞIN İÇİNE KOYUP 1 DAKİKA PİŞİRİYORUZ,BİR KENARDA TAVUKLARI  AYIKLAYIP   PİŞMİŞ OLAN  PİLAVIN İÇİNE KOYUYORUZ,PEŞİNE HAZIRLADIĞIMIZ TEREYAĞ SOSUMUZUDA KOYUP KARIŞTIRIYORUZ ALTINI KAPATIP PİLAVI DİNLENDİRİYORUZ.                                                                          


                                                                                                                                               
          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder