29 Ocak 2013 Salı

                              
                                    KREMALI VE TAVUKLU MANTAR ÇORBASI
                          
  MALZEMELER. 1\2 Yarım kilo kültür mantarı                       
                                1 paket çiğ krema
                                2 adet kuru soğan
                                4 yemek kaşığı zeytinyağı
                                1 adet but
                                1 su bardağı süt     
  

HAZIRLANIŞI.Zeytinyağın  içine soğan ve mantarı doğra  tencere koy iyice kavur sonra 5 dakika ocakta pişir.kremayı malzemenin içine koyup karıştıp sütü ilave edip yemeği karıştırıyoruz,2 dakika piştikten sonra içine butu pişirip didikledikten sonra çorbanın içine koy  3 su bardağı su ilave edip tekrar kaynaya kadar karıştırıyoruz 15 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz sıcak servis yapınız








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder